Mednarodni projekti
Dedovanje v Evropi

Državljani Evropske unije imajo možnost dostopa do informacij o dednem pravu v vseh državah članicah v jeziku, ki ga lahko sami izberejo. Spletno stran www.successions-europe.eu so izdelali evropski notarji. Na tej strani lahko državljani pridobijo obširne informacije o poteku zapuščinskega postopka.  

Več na povezavi: www.successions-europe.eu

Pari v Evropi

Državljani Evropske unije lahko dostopajo do informacij o zakonih, ki urejajo premoženjska razmerja zakoncev in premoženjska razmerja registriranih partnerskih skupnosti v vseh državah EU v jeziku po svoji izbiri. Spletna stran je na razpolago na spletu, zahvaljujoč delu notarjev iz vse Evrope in ob podpori Evropske komisije. Na spletni so na voljo informacije o veljavni zakonodaji v 27 državah članicah in odgovori na pravna vprašanja, ki jih lahko ima vsak par v Evropi, vse v 22 jezikih.

Več na povezavi: www.coupleseurope.eu

Nakup nepremičnin v Evropi

Spletna stran "Nakup nepremičnin v Evropi" - zagotavlja informacije v angleškem in francoskem jeziku in pojasnjuje postopke za nakup nepremičnin v 22 državah članicah EU, ki imajo sistem latinskega notariata. V Evropi 2,5 milijona domov pripada ljudem, ki živijo v drugi državi članici EU od tiste,  kjer se nepremičnina nahaja in nekaj milijonov Evropejcev ne živi več v svoji matični državi. Nakup začasne nepremičnine za bivanje v drugi državi EU, selitev in investicija  ostaja kompleksna operacija, zlasti zaradi razlik med nacionalnimi zakonodajami. Spletna stran "Nakup nepremičnine v Evropi" je zato dragoceno orodje, ki pomaga razumeti različne faze nepremičninskih transakcij in zagotavlja zelo koristne informacije za državljane, preden se posvetujejo z notarjem.

Več na povezavi: www.buyingmyhome.eu

Zaščitni ukrepi za ranljive osebe v Evropi

Spletno stran "Ranljive osebe v Evropi" so razvili evropski notarji s  podporo Evropske komisije z namenom  povečanje ozaveščenosti o zaščitnih ukrepih v Evropi. Spletna stran zagotavlja informacije za državljane o zaščitnih ukrepih za ranljive ljudi v 22 evropskih državah. Spletna stran je na voljo v angleščini, francoščini in nemščini. Ima dva dela: enega o zaščitnih ukrepih za mladoletnike in drugega za odrasle osebe.

Več na povezavi: www.the-vulnerable.eu