25. oktober 2023 - Svetovalni dan slovenskih notark in notarjev

25. oktober 2023 - Svetovalni dan slovenskih notark in notarjev

Slovenski notarke in notarji so 25.10. 2023, na dan Evropskega pravosodja, uspešno izvedli brezplačno svetovanje na temo nepremičninskih pravnih poslov. Nasvete so zainteresirani lahko osebno dobili v notarskih pisarnah ali preko digitalne platforme.

Notarji s svojim delom na področju civilnega prava pomembno prispevajo k zagotavljanju pravne varnosti. V notarskih pisarnah tudi sicer vsakodnevno nudijo uporabnikom informacije in nasvete v zvezi s sestavo pogodb.

Svet notariatov Evropske unije (CNUE), katerega članica je tudi Notarska zbornica Slovenije, je na dan Evropskega pravosodja  v Evropskem parlamentu organiziral konferenco z naslovom "Krepitev zaščite odraslih v EU". Konferenca je potekala v luči zakonodajnega svežnja o varstvu odraslih, ki ga je Evropska komisija objavila letos spomladi in katerega namen je okrepiti njihovo varstvo v čezmejnem okviru. Udeleženci in strokovnjaki so razpravljali o izboljšavah, ki so bile dosežene na tem področju v zadnjih letih in o izzivih, ki so pred nami.

Nazaj