Informativni večer notarjev Evrope

Informativni večer notarjev Evrope

Bruselj, 19 november, od 18.00 do 21.30

VABILO

Svet notariatov Evropske unije (CNUE) bo 19. novembra 2015 prvič organiziral srečanje evropskih notarjev. Predstavniki evropskih notariatov bodo v Bibliothèque Solvay (Parc Léopold, Rue Belliard 137, 1040 Bruselj) od 18.00 do 21.30 ure na voljo obiskovalcem za podajanje brezplačnih informacij o vlogi, delovanju in pomenu notarjev v Evropski uniji. Na dogodek so vabljeni zaposleni v inštitucijah EU, predstavništva in vsi tisti, ki so v Bruslju na začasnem delu.

Na srečanju evropskih notarjev bomo sodelovali tudi predstavniki notarjev iz Slovenije. Zato vabimo na informativni večer in srečanje vse vas, ki živite in delate v Bruslju.

Podali vam bomo informacije glede nove Uredbe EU o dedovanju, ki je začela veljati 17. avgusta 2015 ter odgovarjali na vsa vprašanja, ki se nanašajo tako na urejanje premoženjskih in družinskih razmerij, dedovanje in na vlogo notarjev v sedanjem času, ko globalne migracije ljudi in kapitala s seboj sicer prinašajo večje možnosti za razvoj posameznika, hkrati pa se zaradi tega povečujejo poslovna in varnostna tveganja.

Primerljive ureditve notariata v državah Evropske Unije dokazujejo, da notarji učinkovito prevzemajo pooblastila na področju urejanja pravnih razmerij v zakonskih zvezah, razvezah, premoženjskih razmerjih, dedovanja, izterjavah in na vse tistih področjih, ko sodišč v prvem koraku ni nujno obremenjevati. Tudi slovenski notarji in notarke se aktivno vključujemo v te evropske procese in želimo svoje poslovanje še bolj prilagoditi sodobnim trendom na področju notariata.

Prepričani smo, da bo druženje na tem informativnem večeru z vami in evropskimi kolegi koristno in uspešno za vse. S svojo prisotnostjo pa boste izkazali veliko čast vsem slovenskim notarjem in notarkam. 
Na informativni večer se lahko prijavite na povezavi.

S spoštovanjem vas pozdravljam in se veselim srečanja z vami.

Sonja KRALJ
predsednica NZS

Nazaj