Izpolnjevanje pogoja PCT – obvestilo uporabnikom notarskih storitev

Izpolnjevanje pogoja PCT – obvestilo uporabnikom notarskih storitev

Izpolnjevanje pogoja PCT – obvestilo uporabnikom notarskih storitev

Vladni odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 146 z dne 11. 9. 2021) določa, da morajo po 15. septembru 2021 pogoj PCT izpolnjevati vsi zaposleni kot tudi vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti.

Osebam, ki PCT pogoja ne izpolnjujejo, se ne dovoli uporaba storitve ali udeležbe ali prisotnosti pri izvajanju dejavnosti.

Navedeni odlok velja in se uporablja tudi za uporabnike notarskih storitev, ki morajo ob vstopu v notarsko pisarno dokazati izpolnjevanje pogoja PCT z enim od naslednjih dokazil:

  • z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni,
  • z dokazilom o cepljenju zoper covid-19,
  • z negativnim rezultatom testa HAG, ki ni starejši od 48 ur ali
  • z negativnim rezultatom PCR testa, ki ni starejši od 72 ur.

Dokazilo o cepljenju je lahko v različnih oblikah -  izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju.

Zaradi preprečevanja širjenja virusa je vstop v notarsko pisarno torej dovoljen zgolj strankam, ki izpolnjujejo PCT pogoj, stranke pa morajo biti opremljene z zaščitnimi sredstvi (maska).

 

Nazaj