Monografija Premoženjska razmerja čezmejnih parov v Evropski uniji

Monografija Premoženjska razmerja čezmejnih parov v Evropski uniji

Pravna fakulteta Univerza v Ljubljani je izdala monografijo Premoženjska razmerja čezmejnih parov v Evropski uniji. Knjiga je izšla v slovenskem, angleškem,  italijanskem, španskem in hrvaškem jeziku.   Knjiga bo v veliko pomoč notarjem, drugim pravnikom in tudi strankam.  Na Notarski zbornici Slovenije smo ponosni, ker smo deloma  sodelovali pri pripravi knjige.  Predsednica NZS Sonja Kralj je v  uvodniku knjige izpostavila pomen knjige, da se zavemo, kako pomembno je sodelovanje med državami in strokovnjaki na posameznih področjih pri zagotavljanju spoštovanja človekovega dostojanstva, svobode posameznikov, pravičnosti in demokracije. Poudarila je, da so pravniki,  vsak v svoji državi in v celotnem evropskem prostoru, odgovorni za uveljavljanje pravne varnosti in pravnega reda in omogočanje civilni družbi, da deluje pošteno in s čim manj ovirami.  

Slovenska verzija knjige Premoženjska razmerja čezmejnih parov v Evropski uniji je dostopna na povezavihttps://www.euro-family.eu/documenti/news/esi_sl_psefsbook.pdf.

Knjiga je v angleščini, italijanščini, hrvaščini in španščini prosto dostopna na spletni strani projekta Personalized Solution in European Family and Succession Law, pod zavihkom Results in nato Handbooks: https://www.euro-family.eu/pagine-15-results.

Hkrati je izšel tudi Priročnik za sestavo pogodb v zvezi s premoženjskimi razmerji parov, v petih navedenih jezikih, pod zavihkom Results in nato Model Documents.

Vabimo vse slovenske notarke in notarje k branju knjige.

 

 

Nazaj