Prilagajanje delovanja notarskih pisarn zaradi koronavirusa

Prilagajanje delovanja notarskih pisarn zaradi koronavirusa

Notarska zbornica Slovenije  neprestano spremlja navodila in ukrepe pristojnih organov glede zamejitve epidemije koronavirusa  (SARS CoV-2). V skladu z navodili prilagajmo tudi poslovanje notarskih pisarn, da bi s tem pripomogli k preprečitvi širjenja okužbe z novim virusom.  Zato vse naše stranke prosimo:   

  1. Da se za obisk v notarski pisarni predhodno najavite po telefonu.
  2. Če imate možnost,  komunicirajte z izbranim notarjem prek elektronske pošte. Z uporabo elektronske pošte ali telefonskimi klici boste lahko pridobili vse predhodne informacije, povezane z notarsko storitvijo, ki jo želite opraviti oziroma pripravo dokumentov, ki jih potrebujete.

Z izogibanjem osebnim kontaktom in osebnih obiskov notarskih pisarn bomo vsi skupaj zmanjšali možnost širjenja in tveganja okužbe, saj bomo tako zmanjšali število ljudi, ki bi se istočasno zadrževali v enem prostoru.

Glede na to, da lahko pričakujemo širitev okužb  z koronavirusom, se moramo vsi odgovorno prilagajati novi situaciji in  dosledno spoštovati preventivne ukrepe. Vsi, ki izvajamo notarske storitve  in tudi vsi tisti, ki naše storitve potrebujejo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje in pristojni resorji so pripravili natančna navodila za različne ciljne javnosti, ki jih najdete na njihovi spletni strani https://www.gov.si/teme/koronavirus/.

Nazaj