OBVESTILO koronavirus (SARS CoV-2)

OBVESTILO koronavirus (SARS CoV-2)

Notarska zbornica Slovenije in vsi notarji neprestano spremljamo navodila in ukrepe pristojnih organov glede zamejitve nevarne epidemije koronavirusa  (SARS CoV-2).

V skladu z navodili prilagajmo tudi poslovanje notarskih pisarn, da bi s tem pripomogli k preprečitvi širjenja okužbe z novim virusom.

Zato vse stranke notarskih  pisarn prosimo, da:   

  • z notarsko pisarno komunicirate preko elektronske pošte oziroma telefona.

Kontaktni podatki notarskih pisarn so na voljo na spletni strani Notarske zbornice Slovenije: www.notar-z.si

Z uporabo elektronske pošte ali telefonskimi klici vam bodo notarji zagotovili vse predhodne informacije, povezane z notarsko storitvijo, ki jo želite opraviti oziroma pripravo dokumentov, ki jih potrebujete.

V eni od oblik elektronske komunikacije pa se boste lahko dogovorili za termin le nujnega osebnega obiska v notarski pisarni.

S tem bomo lahko zmanjšali število strank, ki bi se istočasno zadrževale v notarski pisarni in na ta način tudi preprečevali možnost prenosa virusa med strankami pisarne in zaposlenimi, ki vam nudijo notarske storitve.

Ob dogovorjenem obisku oz. vstopu v pisarno pa je nujno potrebno, da si

                                                                                                                                           

razkužite roke,

omejite gibanje v čakalnici in

vzdržujte priporočeno razdaljo do drugih strank in zaposlenih.

 

Z izogibanjem osebnim kontaktom in osebnih obiskov notarskih pisarn bomo torej vsi skupaj zmanjšali možnost širjenja in tveganja nevarne okužbe.

Glede na širitev okužb s koronavirusom, se moramo vsi odgovorno prilagajati novi situaciji in  dosledno spoštovati predpisane in priporočene preventivne ukrepe.

Notarska zbornica Slovenije bo, upoštevaje ukrepe vlade RS in pristojnih organov, obvestila uporabnikom notarskih storitev sproti prilagajala in s spremembami obveščala javnost na spletni strani NZS.

 

Nazaj